17 Ekim 2020

PANDEMİ VE E-TİCARET SÜREÇLERİ

PANDEMİ VE E-TİCARET SÜREÇLERİ

PANDEMİ VE E-TİCARET SÜREÇLERİ

E-Ticaret ağının pandemi süreci ile hayatımıza daha da yayıldığını görmekteyiz. Pandemi öncesi satın alma işlemleri, genellikle mağazalar, marketler ve alışveriş yerlerinde gerçekleştirilirken; pandemi dönemi ve sonrasında birçok avantaj sağlaması sebebi ile E-Ticaret sayesinde online ortamlarda gerçekleşmeye başladı. Yeni normal düzen, alışkanlıklarımızdaki değişimleri de beraberinde getirdi. Bu değişimlere bakarsak; tüketici alışveriş aktivitelerinde çok ciddi değişimler gerçekleşti. Tüketici, ihtiyaçlarını karşılamak için riskli alanlara girmekten vazgeçmiş, olası tüketici kalabalığından ve bu kalabalığın yarattığı salgın riskinden uzak kalmayı tercih ederek, internet sayesinde mobil veya bilgisayar gibi teknoloji araçları ile alışverişi seçmiştir.  Bu sayede daha az zaman kullanarak, efor kaybı ve nispeten daha az maliyet ile ihtiyaçlarını en sağlıklı bir şekilde karşılamış oldu.

Bu ve daha nice sebeplerden ötürü satın alma işlemlerini online ortamlarda gerçekleştirmek yeni birçok insanın tercihi olur hale gelmiştir. Online alışveriş yapmayı bilen, E-Ticareti kullanabilen kesim sadece kendi ihtiyaçlarını değil bu sistemlere hâkim olmayan tanıdıklarının ihtiyaçlarını da bu yöntemlerle karşılar olmuşlardır. Tüketicinin, E-Ticarete bu yönelimi ve E-Ticaretteki devasa artış üreticinin bakış açısını değiştirmekle kalmayıp harekete geçmesini de sağlamıştır. E-Ticaret hakkında fikri olmayan ya da E-Ticarete dair iyi fikirleri olmayan üreticiler bile E-Ticaretin dünyasına adımlarını atıp işletmelerini sanala taşımışlardır. Peki pandemi döneminde E-Ticarette üzerinde durulması gereken noktalar nelerdir?

Bunlardan sizlere bahsedecek olursak;

Ürün Seçimi

Bir E-Ticaret sitenizin olması için öncelikle insanlara sunduğunuz bir ürününüzün veya hizmetinizin olması gereklidir. Ürün seçimi E-Ticarette atılan adımlardan en önemlisidir, çünkü geri kalan kısımlar buna göre şekillenecektir. Satışlarınızın yüksek olmasını istiyorsanız ürün seçiminize dikkat etmeniz gerekmektedir. İnsanların; zamana, mekana ve olaylara bağlı değişkenlik gösterebilen ihtiyaçları doğrultusunda ürün seçimleri yapmalısınız. Ayrıca sattığınız ürünlere hakim olmak zorundasınız. Müşteri desteklerinden müşterilerinize seri dönüşler yaparak, potansiyel müşteri kaybını minimuma indirmelisiniz.

Domain (Alan Adı) Seçimi

Her insanın veya her ürünün bir adı olduğu gibi sizin de E-Ticaret sitenizin bir adı olmalıdır. Tüketicinin size, sizin ürünlerinize ve hizmetlerinize ulaşabilmesi için bu ada ihtiyaçları vardır. Alan adı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. En önemlisi, sattığınız ürüne hitap eden markanızı yansıtacak bir isim olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. İnsanların sizi kolayca bulabilmesi için uzun ve değişik karakterler olmadan, anlaşılır ve sizi yansıtan net bir isim belirlemelisiniz. Müşterileriniz için markanızın bilinirliğini sağlamak adına akılda kalıcı ve kolay bir isim seçmeniz gerekmektedir.

Altyapı Seçmek

Müşterilerinize güvenli, hızlı, bir sistem sunabilmek ve müşterileriniz tarafından tercih edilmek istiyorsanız, sitenizin gerek tasarım gerek arka plandaki işlemleri açısından profesyonelce hazırlanması gerekmektedir. Alt yapınız yeterince hızlı, temanız sade, anlaşılır olmalıdır. Biz nlksoft E-Ticaret altyapısı sağlayıcısı olarak sizlere sunduğumuz özel hizmetlerimiz sayesinde, E-Ticaret sürecinizde sizlere sadece işinize odaklanmak ve yükselmek kalır.

Online Reklam Bütçeleri

Reklam anlayışı teknoloji ile beraber çok gelişti ve değişti. Reklamlar artık sadece televizyon ekranlarında ya da billboardlarda sınırlı kalmak yerine sosyal mecraların her alanında fazlasıyla görünür oldu. Bu değişimi kendi avantajınıza çevirip daha fazla kitleye ulaşabilmeniz ve satışlarınızın artması için online reklam alanında çalışma yapmanız gerekmektedir. Geleneksel reklam çeşitleri ile beraber online reklamlarınızla markanızı destekleyebilirsiniz. Bu reklamlar sayesinde, marka ve logo çalışmanıza müşteri kitlenizin gözü alışmış olup, sizlere güven duyarak ürün ve ihtiyaçları için sizleri tercih edeceklerdir.

Ürün Stok, Teslimat Süreçleri

Covid-19 sürecinde insanların ihtiyaçlarının zamana, mekana, olaylara dayalı olarak ne denli değişebileceğini ve ne kadar arttığını gördük. İhtiyaçlar doğrultusunda artan talepleri karşılamak için yeterli ürün stoğu yapılabilmesi için ve bu ürünlerin gerçekleşebilecek en kısa teslimat süresinde alıcıya iletilebilmesi için gerekli yatırımlar ve planlamalar yapılmalıdır. Çünkü müşteriler evde oldukları süre içinde en hızlı teslim alabildikleri ürünleri daha çok talep etmektedirler. Ürün kalitesine ve hızına göre, müşteri ürünü ihtiyaç halinde yeniden satın alıp, çevresine önerecektir. Böylece hem markanız yayılacak hem de size güvenen kitle artacaktır.

Pandemi dönemindeki değişimler, pandemi sonrasında da devam edecek olup, bu değişim E-Ticaretteki yükselişi de beraberinde getirecektir. Bu yeni düzende sizler de rakiplerinizin önüne geçmek, marka bilinirliğinizi ve satışlarınızı arttırmak için kendi E-Ticaret sitenize sahip olmalısınız. Biz nlksoft olarak E-Ticaret alt yapısında 14 yıllık tecrübe ve güvenle hizmet sağlamaktayız.

 

Paylaş: