10 Mayıs 2021

E-Ticarette Müşteri Memnuniyeti Nasıl Sağlanır?

E-Ticarette Müşteri Memnuniyeti Nasıl Sağlanır?

Online satışlarda müşteri memnuniyetini sağlamak en önemli noktalardan biri haline gelmiştir. E-Ticaret yapan her işletmenin yaptığı çalışmaların odak noktası müşteriyi mutlu etmektir. Daha fazla satış ve trafiğin arttırılmasının tek yolu budur.

Doğru ürün, detaylı ve açık bir şekilde girilmiş bilgiler, kargo, ödeme ve teslimat süreçlerinin düzenli takibi ile mutlu müşteriler kazanabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti kazanmak için tabi ki birçok strateji vardır.

Bu stratejilere detaylı olarak bakarsak;

Ürün Sayfasının Etkili Olması

Ürün sayfasının eksiksiz ve güvenilir olması önemli bir etkendir. Müşterinin, bir ürünle ilgili birden fazla fotoğraf, detaylı ve eksiksiz açıklama, teknik özelliklerin tam anlatılması, iyi çözünürlüklü resimler gerekirse videolar, kullanım ile ilgili bilgiler diğer müşterilerin yorumları ve bağlantılı ürünler gibi bilgileri isteyebileceğini unutmayın.  Ürün içerikleriniz tüm satış kanallarınızda doğru ve tek tip olursa, daha fazla trafik ve satış sağlarsınız.

Doğru ürün yönetimi için bu linkteki yazımızı okuyabilirsiniz.

 Müşterilerinizin Fikirlerine Önem Verin

Müşteriler önemsendiklerini görmek ister. Bu yüzden bir ürün hakkında bir fikir beyan etmek isterlerse, dikkate alındıklarını bilmek onları memnun edecektir. Bir ürünü satmadan önce ya da sattıktan sonra gelen yorumları dikkate alın. Ürün detay sayfanızda mutlaka yorum için alanınız olsun ve gelen yorumlara mümkün olduğunca geri dönüş yapın. Yorumları dikkate almak sizi rakipleriniz önüne geçirmek adına da önemlidir. Eksik yönlerinizi bu şekilde görüp tamamlayabilirsiniz.

Müşterilerinizle iletişimde kalmak için canlı destek uygulamalarından da faydalanabilirsiniz. Burada önemli olan onlar geri dönüşü seri ve hızlı bir şekilde yapabilmektir.

Aynı zamanda bülten kullanarak kampanyalardan haberdar olmak isteyen müşterilerinize bilgilendirme mesajları gönderebilirsiniz. Bu şekilde müşteriyle irtibatta kalmış olursunuz.

Verileri Doğru Tanımlayın

Müşterilerin memnun olmaması veya alışveriş sepetlerinin en çok terkedilmesinin en yaygın sebeplerinden biri de ödeme sürecinde beklenmedik masraflar çıkmasıdır.

Kullanıcının adresine veya alınan ürünlere göre kargo maliyetlerinin ne kadar olacağı, tahmini varış süresinin ne olacağı ya da ücretsiz kargo için ulaşılması gereken fiyatlar gibi bilgiler müşteriye alışveriş esnasında verilmelidir. Müşteri bunları ödeme sırasında öğrenirse siparişin sonuçlanmaması büyük bir ihtimal haline gelir.

Müşterilerinize Özel Kampanyalar Düzenleyin

Müşteriler arasında prestijinizi ve marka değerinizi arttırmanın en önemli yollarından biri de müşterilerinize özel fırsatlar sunmanızdır. Örneğin doğum günü, ya da sitenize kayıt tarihi gibi özel tarihlerde müşterilerinize indirim kuponu sunabilirsiniz. Ya da belirli bir alışveriş miktarından sonra yine bu kuponlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca müşteriyi siparişiyle ilgili anlık bilgilendirmek, yorumlarını istemek hatta bu mailleri veya mesajları kişiselleştirerek göndermek müşteriyi memnun edip, müşterinin sizden alışveriş yapmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Müşteri Hizmetlerinizi Önemseyin

Telefon, e-posta, canlı destek veya sosyal medya üzerinden müşterilerinizle iletişimde kalın. Müşterilerinize tüm olası iletişim kanallarını açın ve onlarla bunu e-ticaret sisteminizde paylaşın. Müşteri hizmet kalitesi bir şirketin marka değerinin yükselmesi için en önemli unsurlardan biridir. Eğer müşteriye eksik ve ya yanlış bilgilendirme yaparsanız müşteriyi kaybedersiniz ve markanız zarar görür.

Ürünlerinizin özelliklerine göre, müşteri hizmetlerinizi günde 24 saate kadar genişletin. Müşterilerinize her zaman ulaşılabilir olduğunuzu gösterirseniz, bu size güven duymalarını sağlar ve müşteri memnuniyeti açısından ciddi bir avantaj sağlarsınız.

 

Paylaş: