19 Haziran 2020

E-Ticaret Sitenizde Hakkımızda Sayfası Nasıl Olmalıdır?

E-Ticaret Sitenizde Hakkımızda Sayfası Nasıl Olmalıdır?

Kullanıcıların online bir mağazadan biri ürün sipariş etmeden önce “Hakkımızda” sayfanızı okuma olasılıkları çok yüksektir. Müşteriye güven vermek açısından hakkımızda yazınızın olması hatta düzenli ve dikkat çekici olması önemlidir. Müşteri hikâyenize, yaptıklarınıza yani size inanır ve güvenirse sadık müşteriler kazanmış olursunuz.

Müşteride güven oluşturmak için bilgilerinizi doğru bir şekilde yazmanız gerekiyor. Eğer e-ticaret sisteminizde hakkımızda yazısı doğru ve ütopik olmadan yazıldıysa bu müşterilerin size güvenmesini ve ziyaretlerin satışa dönmesini sağlar. E-Ticaret sitenizi ilk defa ziyaret eden müşteriler hakkınızda yazınızı okuyup sizi değerlendirecektir.

Güven oluşturmaya gelince, müşteriler kişisel önerilere göre hareket etme eğilimindedir, ancak doğru bilgiler içeren "Hakkımızda" sayfasına sahip olmak, güveni ve müşteri dönüşüm olasılığını daha da arttırır.

E-Ticarette 'Hakkımızda' sayfasının önemi

Bir E-Ticaret sisteminde Hakkımızda sayfası mutlaka bulunmalıdır, bu bir zorunluluktur ve şuan E-Ticaret yapan firmalar içerisinde Hakkımızda sayfası bulunmayanı bulmak çok zordur. Bununla birlikte bu sayfalar oluştururken E-Ticaret sistemlerinin kişisel dokunuşlarını yapması ve ayrıntılı bir şekilde hikayesini anlatması gereklidir.  

Şirket, misyonu ve vizyonu, hikayesi ve müşterinin sorunlarını tek bir sayfada çözmenin yolları hakkında ayrıntılar sağlamak, ilk kez gelen ziyaretçilerle güven oluşturmanın harika bir yoludur.Bu şekilde müşteride güven sağlanarak satışlar arttırılabilir.

Müşteriler artık sadece ürün ayrıntılarını bilmek istemiyor, aynı zamanda kişisel düzeyde siz ve işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorlar. "Hakkımızda" sayfasının yanıt vermesi gereken birkaç önemli soru:

Kimsiniz?

Ne İş Yapıyorsunuz?

İşletmeniz müşterilere ne katıyor? Hangi kolaylıkları sağlıyorsunuz?

Markanızın arkasındaki hikayeniz nedir?

Misyonunuz ve vizyonunuz nedir?

Başarınızın Sırrı nedir?

E-Ticaret ‘Hakkımızda’ Sayfası Nasıl Yazılır?

İsterseniz bir web sitesi, ister profesyonel bir e-ticaret sitesi oluşturun. Hakkımızda sayfası oluştururken aşağıdaki detaylara dikkat etmenizde fayda var.

Hikayenizi paylaşın

Müşterilerle bir bağ kurmak ve güven oluşturmak açısından, kişisel ve insani tarafınızı göstermek son derece güçlü bir etki yaratabilir. Hikayenizi doğru bir şekilde anlatırsanız güven ve empati oluştururken potansiyel müşteri kitlenizle bir bağ oluşturursunuz. Mütevazi başlangıçlarınız ve yaptığınız işi neden yaptığınız hakkında bilgi vermekten çekinmeyin. Doğru bir hikaye potansiyel müşterilerle bağ kurmakla kalmayıp, aynı zamanda onlara markanızın insani tarafını da gösterir.

Müşterilerinize Yardımcı Olun

E-Ticaret sitenizde hakkımızda sayfasında sadece şirket hakkında bilgi vermek, şirketinizi övmek ve yüceltmek hakkımızda sayfasının değerini düşürür.

Tamamen ben merkezli olmamalısınız. E-Ticaret sitenizde neler bulabilecekleri, hangi soruna çözüm ürettiğinizi anlatın. Kitlenizi anladığınızı, doğru çözümlere sahip olduğunuzu ve güvenilir olabileceğinizi kanıtlamak, satış numaralarınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Referanslarınızı Ekleyin

E-Ticaret sitenizde olumlu eleştiriler ve geri bildirimler müşterilerin satın alma kararlarını olumlu etkiler. Sadece iyi olduğunuzu söylemekle kalmayıp sayı ve referanslarla başarınızı kanıtlayın. Sayılar ve sonuçlar kelimelerden daha iyi konuşur, bu nedenle memnun müşterilerinizin yorumlarını ve geri bildirimlerini ekleyin.

Sonuç olarak E-Ticaret sisteminizi kurarken kendinizi ve yaptıklarınızı anlatacağınız Hakkımızda yazısına büyük bir önem vermeniz gerekiyor. Hakkımızda yazısıyla potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Paylaş: