10 Mayıs 2021

E-TİCARET VE MARKA YÖNETİMİ

E-TİCARET VE MARKA YÖNETİMİ

Marka Bilinirliği

E-Ticarette başarılı olmanın en önemli noktalarından biri de marka bilinirliğini sağlamaktır. Markanız ne kadar tanınır olursa o kadar güven sağlarsınız. Bu da tüketicilerin sizin sisteminizden alışveriş yapmasını sağlar. Peki marka bilinirliği nasıl sağlanır?

  Günümüzde tüketicilerin markalara olan bağlılığı hepimizin bildiği bir durum olmakla beraber, sitelerde yer alan ürünlerin markalarıyla ilgili markaların güncel reklamları eş zamanlı yürütülmeli ve kampanya bilgileri de aynı şekilde eş zamanlı olmalıdır.

  Marka bilinirliği, iş başarısı ve genel pazarlama hedefleri için ciddi derecede önem taşımaktadır. BU, hedef kitle içerisinde ne kadar güvenilir olduğunuzun bir ifadesidir. Marka bilinirliği ile gerçekleşen iş başarısı güven kazandırır. Kazanılan güven ve memnuniyet kullanıcılar tarafından konuşulup akılda kalarak marka bilinirlik çağrısı oluşturur.

  Marka değeri, tüketici deneyimleri ve genel marka algısıyla belirlenir. Olumlu deneyimler ve olumlu algı, olumlu bir marka değeri yaratır. Bu yüzden müşterilerinizde olumlu bir izlenim bırakmak, satış süreci ve sonrası için müşteriyle iletişimde kalarak memnun kaldığı bir alışveriş yapmasını sağlamak marka değerine önemli bir katkıda bulunur. Sadık müşteriyle beraber güven kazanırsınız ve tavsiye edilen bir marka haline gelirsiniz. E-Ticarette müşteri memnuniyeti ile ilgili yazımıza bu linkten ulaşabilirsiniz.

  Kişiler firma logosunu, adını bir veya iki kez gördükten sonra markayı tanımaya başlarlar. Bunun için bir strateji oluşturarak, müşterilerin güvenini kazanılmalı ve markanın birden fazla kanalda tanıtılmasına çalışılmalıdır. Sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılmalı, bu platformlarda tanıtımlar yapılmalıdır. Bu strateji, rakipleri geçmek için benzersiz ve yaratıcı olmalıdır. Bunun için kitleleri hedefleyen, marka hatırlatma ve müşteri katılımına odaklanan güçlü bir marka farkındalığı oluşturulması gerekmektedir.

  Marka bilinirliği, marka sahibi için bir referanstır. Bilinen bir markanın iyi ve güvenilir olduğu düşünülür. Tüketiciler bilinirlik sayesinde şu varsayımları kabullenirler; ” başarılı bir firma, bu firmaya güvenebilirim, firma reklama önemli bir bütçe ayırmıştır, firma tanınır bir markadır, bu firma kesin uzun süredir sektördedir” şeklindedir.

  Kişiler firma hakkında arama yaptıklarında firmanın adı, adresi, telefon numarası gibi bilgilerin tüm platformlarda aynı görüntülenmesi firma için önemlidir. Marka yaptığı her çalışmada tutarlıysa, müşteriler güven duyarlar ve firma geri dönen müşteri kitlesine sahip olur. Bu sayede firma arama sıralamalarında yukarılara taşınma şansını yakalamış olur.

  Bilinmelidir ki, başarılı işletmeler yinelemeye ve yeniden tasarlamaya sürekli devam etmeliler.

Paylaş: