2 Mayıs 2020

E-Ticaret ve Aktif Sosyal Medya Kullanımı

E-Ticaret ve Aktif Sosyal Medya Kullanımı

Günümüzde giderek artış gösteren aktif akıllı cihaz kullanımları, artık hayatımızın her alanında kendini göstermektedir. Mobil cihazımız yanımızda olduğu sürece birçok işlemi bu cihazlar üzerinden yönetebiliyor hatta alışverişlerimizi dahi artık cihazlar üzerinden yapıyoruz. Kullanıcıların online alışveriş avantaj ve fırsatlarını daha çok farketmesiyle birlikte online mecralara talep arttı hatta artık sosyal medyada dahi satış yapılan online mağaza özellikleri çıkarıldı. Örneğin İnstagram İnstashop özelliğiyle kullanıcılarına ürünlerini satabilme fırsatı doğurdu. Keza Facebook ise Facebook Store ile yine bünyesinde online mağazaları barındırıyor. Tabi bu online platformların yanı sıra mağazanın kendi e-ticaret sistemi de bulunmalı ve bu kanallar birbirine entegre bir şekilde geliştirilmelidir. Bu durumda e-ticaret siteleri arasında, sosyal medyayı aktif kullanabilen, iyi yöneten ve gerekli tanıtımları yapabilen mağazalar diğer mağazalardan daha önde olabilir ve marka değerini sosyal medya kanalı aracılığıyla yükseltebilir.

 Sosyal medya platformlarında her kullanıcı birer potansiyel müşteri demektir. Kullanıcıların sizlere olumlu veya olumsuz yorumları, geri dönüşleri olacaktır bunlar sizin artık tanınmaya başladığınızı göstermektedir. Çünkü kullanıcılar bir ürün almak isterken, marka bilinirliğinize ve popüler satıcı olup olmadığınıza bakmaktadır. Müşterilerinizle sosyal medya üzerinde de iletişim halinde olun. Müşterilerinizin, sizleri takip edebilmesi ve yaptığınız işlemleri görmesi için sosyal medya üzerinden içerik üretmeniz, güncel bilgiler paylaşmanız gerekiyor. Bu paylaşımlar güncel olduğu sürece kullanıcılar sizin sosyal medya hesabınızda sıkılmaz ve e-ticaret sisteminize olan güven artar. Buradan da müşteriler e-ticaret sitenize girdiklerinde sıkılmadan ve kolaylıkla alışveriş yapabilmeliler. Kullanıcılarda bıraktığınız olumlu düşünceler, sizi çevresine önermekte yardımcı olacak. Bunun sayesinde marka bilinirliğiniz arttığı gibi, sitenizde tekrarı gelecek alışverişler devam eder ve yeni müşteriler kazanırsınız.

 Sosyal medyalarda yaptığınız görsel paylaşımları dikkat isteyen en önemli unsurdur. Yaratıcılığınızı kullanarak, kullanıcıların ilgisini çekecek fotoğraflar veya yazılı metinlerin görsel halini paylaşın. Ürün paylaşımı yaparken, görselin odağı sadece ürün olmalıdır. Kullanıcılar sosyal medya platformlarında gezerken, ürün görseli kullanıcıların dikkatini çekip, arka plan ile göz yormamalıdır. Ürün net görünmeli, ürün harici fazla içerik yüklenmemelidir.
 Sosyal medya aracılığıyla yarışmalar, hediye çekleri veya indirim kuponları tarzında paylaşımlarınız kullanıcıların dikkatini çekerek sitenizi ön planda tutacaktır. Kullanıcılar sürekli olarak sitenizi ziyaret edeceğinden siteniz aktiflik kazanacaktır. Bu indirimleri yaparken ulaşmak istediğiniz hedef kitlenize doğru hitap etmelisiniz. Kullanıcıların istek ve ihtiyaçları neler, nelere dikkat ediyorlar, hangi konular dikkat çekiyor bunların planlamalarını yaparak hedef kitlenizi belirleyebilirsiniz.

 Paylaşım yaparken kullanıcılarınıza hitap ederken onlardan biri olduğunuzu hatırlatıp samimiyet içeren cümleler kullanın. Takipçilerinizle iletişim içinde olup onlara teşekkür etmeyi ihmal etmeyin. Kullanıcıların, kendilerini önemli ve sizin onlara değer verdiğinizi hissetmeleri siteniz için olumlu dönüşleri getirecektir.

 Bu bir gerçektir ki sosyal medya üzerinde her kullanıcı sizler için müşteri potansiyelidir. Bu kitle için hedef belirleyip sosyal medya üzerinden değerlendirmelisiniz. Sosyal medya platformlarını aktif kullanıp, düzenli aralıklarla paylaşımlarınızı yapmalısınız. Ayrıca gerekirse reklam desteğiyle daha çok kullanıcıya ulaşmalısınız. Sosyal medya hesaplarınızı ziyaret eden kullanıcıları, E-Ticaret sisteminize yönlendirmeli, onları sitenizden alışveriş yapmaya teşvik etmelisiniz. Bunu online çekiliş ve kampanyalarla da desteklemelisiniz. Unutmayın günümüzde sürekli sosyal medya kullanan çok büyük bir kitle var ve biz bu kitleye ne kadar hızlı adapte olursak, o kadar çok marka değerimiz yükselir ve satış yapma imkanı artar.

Paylaş: