10 Mayıs 2021

Kadın Girişimciler ve E-Ticaret

Kadın Girişimciler ve E-Ticaret

Dijitalleşme hayatın her evresinde kendini gösteriyor. Artık herkes online platformlar üzerinden iletişim kuruyor. İnternet kullanımının artışıyla beraber mağazalar da internete taşınmaya başladı. İnsanlar alışverişlerini artık internet üzerinden yapıyor yani E-Ticaret hızla büyüyor ve birçok kişiye yeni iş olanakları sunuyor. Kadınlar da iş dünyasında aktif oldukları kadar e-ticarette de aktif olmaya başladı. Günümüzde birçok kadın girişimci gıda, mobilya, mücevher, el sanatları, giyim ve moda gibi daha birçok sektörde satış yapmak için e-ticaret sistemlerini tercih ediyor. Çok yüksek yatırım istememesi, her yerden sistemi yönetebiliyor olmak, online platformda müşteri sınırı olmaması ve finansal bağımsızlık sağlamak adına kadın girişimciler e-ticarete daha çok yönelmeye başladı.

E-ticaretin Rolü

Dünya’da e-ticaret çok hızlı bir şekilde büyüyor ve yeni teknolojilerle ve artan sosyal medya kullanımının etkisiyle kadın girişimciler için fırsatlar arttı. E-ticaret, müşterilerin mağazayla buluşmasına yardımcı olarak dünyayı daha da yakınlaştıran bir sektördür. Online platformun esnekliği, kadın girişimcilerin işlerini tamamen internet üzerinden yapmalarını sağlar. E-Ticaret Kadın girişimciler için uluslararası pazarlara açılarak büyümelerine olanak sağlar. E-ticaret, her yerden yönetilebildiği için evden çalışma-güvenlik gibi birçok soruna da çözüm getirmektedir.

E-Ticaretin sürekli olarak büyümesi de kadın girişimcileri bu alana yöneltmekte etkilidir. Kadın girişimciler e-ticaret ile sosyal medyayı da aktif kullanarak işlerini büyütüyor ve yeni kazanç kapıları açıyor.

Bir kadın girişimci olan Nalan Kurt tarafından Gaziantep’te kurulan Nlksoft, E-Ticaret altyapısı ile kullanıcılarına yüksek hizmet kalitesi ile hizmet vermektedir.

Kadınlar da iş dünyasında aktif oldukları kadar e-ticarette de aktif olmaya başladı ve E-Ticarete daha çok Kadın Girişimciyi kazandırmayı hedeflediğimiz, aynı zamanda E-ticarette başarı için stratejileri anlattığımız bir Webinar düzenledik. E-Ticarette başarılı olmak için neler yapılmalı, yapılan hatalar neler ve nasıl daha çok insana ulaşırsınız? Bütün bu soruların ve çok daha fazlasının cevabını verdiğimiz bir etkinlik oldu.

 

Paylaş: