5 Aralık 2020

E-Ticaret Yapanlara 1 Ocak 2021 İtibariyle Vergi Muafiyeti Geliyor!

E-Ticaret Yapanlara 1 Ocak 2021 İtibariyle Vergi Muafiyeti Geliyor!

E-Ticaret Yapanlara 1 Ocak 2021 İtibariyle Vergi Muafiyeti Geliyor!

TBMM Genel Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede E-Ticaret yapanlar Vergiden muaf olacak. 7256 sayılı kanuna göre 1 Ocak 2021 itibariyle başlayacak olan vergi muafiyeti evden E-Ticaret yapanlar için büyük bir avantajı beraberinde getiriyor.

Vergi Muafiyetinden Kimler Faydalanabilir?

 

Yayımlanan genelgede Vergi Muafiyetinden evlerinde ürettikleri ürünleri online olarak satanlar(E-Ticaret yapanlar) faydalanabilecek. İş yeri olmadan, sanayi tipi seri üretim yapabilen makine veya alet kullanmayan satıcılar 1 Ocak 2021’den itibaren bu Vergi Muafiyeti kapsamına girecekler. Şirketi olmadan online olarak ya da perakende olarak satış yapan firmalar artık şirketlerini kurup, kendi E-Ticaret sitelerinde, sosyal medya hesaplarında hatta pazaryerlerinde satış yapabilecek.

 

PEKİ E-TİCARET YAPANLAR VERGİ MUAFİYETİNDEN NASIL FAYDALANACAK?

 

Öncelikle Vergiden Muaf Esnaf Belgesi almak gerekiyor. Ticari hesap açma işlemi de yapılması gerekenlerden ve tüm kazancı bu hesap üzerinden tahsil etmek ve Bu hasılat tutarının 220 bin TL’yi geçmiyor olması gerekiyor. Ayrıca Bankalar, bu hasılat üzerinden çalışanı olanlar için %4, çalışanı olmayanlar için ise %2 gelir vergisi kesintisi uygulayacak.

 

E-İhracat Yapanlarda Vergi Muafiyeti Olacak mı?

Yurt Dışına E-Ticaret Gümrük beyannamesiyle yapılan satışlar için %50 kazanç istisnası uygulanacak. Mikro İhracat kapsamında bulunan gönderiler, yani ağırlık ve tutar itibarıyla Posta İdaresi ya da hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler tarafından düzenlenen elektronik ticaret gümrük beyannamesiyle (ETGB) gerçekleştirilen mal ihracatları, bu Kazanç İstisnası kapsamına giriyor. Hizmet ihracatları ise bu destek kapsamına giremiyor.

 

 Sonuç olarak evden E-Ticaret yapmak artık çok daha kolay. Artık evden üretim yapanlar şirketlerini açıp, E-Ticaret ve Pazaryerlerinden ürün satışını Vergi Muafiyetine dahil olarak yapabilecekler. Siz de bu fırsatı değerlendirip E-Ticaret sisteminizi oluşturmak istiyorsanız nlksoft E-Ticaret Paketlerini inceleyip, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Kararın tamamına ulaşmak için tıklayın!

  

 

 

Paylaş: