E-Dönüşüm

Şimdi NLKSOFT ile E-Dönüşüm Zamanı

Proje Özellikleri

Nlksoft E-Dönüşüm



E-Dönüşüm, kullanıcıların işlemlerini dijital ortamda yapmasını sağlayan işlemlerin genel adıdır.nlksoft ile E-Dönüşüm alanında E-Fatura, E-Arşiv,E-imza ve daha birçok platformda kullanıcılarımıza hizmet sağlıyoruz.

 

  • E-İmza

    E-İmza, kişinin imzasının elektronik halidir. Temel anlamda E-İmza ile elektronik olarak oluşturulan dokümanların imzalanması işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-İmza bununla beraber elektronik işlemlerde yapılan işlemin hangi şahsa ait olduğunu ve yapılan işlemin inkâr durumunun olmadığını ispatlayan sayısal verilerdir.

  • Kişisel Elektronik Posta(KEP)

    Kayıtlı elektronik posta (KEP); elektronik postayı gönderen ve alanın belirli olduğu elektronik posta sistemidir. KEP Tamamen hukuki geçerliliğe sahiptir ve içeriği değiştirilemez.

  • E-Fatura

    E-Fatura, kâğıt faturanın karşılığını sağlayan elektronik faturadır. T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenmiş olan standartları sağlayan kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Aslında E-Fatura yeni bir sistem değildir . Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen E-Fatura, ülkemizde 397 sıra nolu VUK tebliğiyle hayata geçirilerek, 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamaya geçilmiştir.

  • E-Arşiv Fatura

    E-Arşiv, e-fatura uygulaması dışında kalan , e-faturaya geçiş sağlamamış mükelleflere elektronik olarak kesilen faturadır. Bununla beraber E-Faturaya geçmemiş kurumsal ve bireysel müşterilerinin kullandıkları ve müşterilerinin taraflarına bildirmiş oldukları bir mail adresine ya da SMS numarasına PDF formatında gönderilen fatura tipidir.

  • E-Serbest Meslek Makbuzu (E-SMM)

    E-Serbest Meslek Makbuzu, kâğıt serbest meslek makbuzu ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Elektronik Serbest Meslek Makbuzu (E-SMM): Elektronik belge biçiminde oluşturulmuş serbest meslek makbuzu temsil eder.

  • E-İrsaliye

    E-İrsaliye belgesi, kâğıt ortamdaki “sevk irsaliyesi” belgesi ile aynı hukuki niteliklere sahip olan belge türüdür.

  • E-Defter

    Bir firma, e-Defter uygulamasını kullanmaya başladıktan sonra içeriği Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) göndermez. Bununla beraber muhasebe kayıtları GİB’e aktarılmaz. Özet olarak kabul edilen ve berat denilen bilgiler GİB’e gönderilir.