26 Aralık 2020

E-Ticarette Sosyal Medya Yönetimi

E-Ticarette Sosyal Medya Yönetimi

E-Ticarette Sosyal Medya Yönetimi
Günlük yaşamımızda etkin bir rol alan sosyal medya platformları, artık E-Ticarette de aktif olarak kullanılmaya başlandı. Son zamanlarda akıllı telefon, tablet bilgisayar ve internet kullanımının diğer yıllara nazaran daha fazla olduğunu görmekteyiz. Bu artış sonucu alışveriş alışkanlığımız da online alışverişe yani E-Ticarete doğru hızlı bir yol aldı. Bu hızla gelişen E-Ticaret sürecinde, satış yapanlar arasında oluşan rekabet için farklı öne çıkma yöntemleri oluşmaya başladı. Bu yöntemler arasında en önemli etken sosyal medya ve sosyal medya üzerinde verilen reklamlar oldu. Satışı yapılmak istenen ürün, kampanyalara ya da mağaza tanıtımı adına bırakılan sosyal medyalar müşteriler tarafından ziyaret edilir ve güven duygusu oluşur. Kullanıcıların sosyal medya hesaplarınızı incelediğinde sayfanızda sıkılmadan gezinmesi gerekmektedir. Sosyal medyada başarılı bir E-Ticaret süreci için, paylaştığınız görseller göz yormamalı. Kullanıcılara ürünler ve mağaza hakkında bilgiler açık bir şekilde ifade edilmelidir.

 Sosyal medya hesaplarınızı sadece E-Ticaret mağaza vitrininiz olarak görmemelisiniz. Kullanıcıların nelere dikkat ettiğini, paylaşımlarınızda ne görmek istediklerini tespit edip ona göre içerik düzenlemeleri yapabilirsiniz. Satışı yapılacak ürünler için hedef kitlenizi belirleyerek, hedef kitlenizin dikkatini çekecek görsel içerik hazırlamalısınız. Ürünlerinizi paylaşırken kullanıcıların duygularına düşüncelerine hitap edecek şekilde revize edebilirsiniz. Çünkü kullanıcılar sürekli ürün görmek istemezler. Sayfayı terkedip, takip bırakılabilir. Onlara duygularını öne çıkaracak içerikler hazırlayıp, ürün paylaşımlarınızı standarda indirip haftanın belirli zamanlarında tanıtım olarak ürün paylaşımı yapabilirsiniz. Ama dediğimiz gibi sadece ürün değil gerek özel günler, kampanyalar hatta çekilişler için de paylaşımlar düzenlemeniz gerekir.

Online ticaret ağınıza kullanıcıları çekmek için amacınıza yönelmek adına doğru planlama ile ilerlemelisiniz. İnstagram, Facebook, Twitter başta olmak üzere diğer tüm sosyal mecralarda yerinizi alın. İçerik üreterek video oluşturup Youtube gibi kanallarda ve diğer sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Ayrıca blog yazıları yazıp, E-Ticaret sitenize de ekleyerek daha geniş bir yapıya bürünebilir, E-Ticaret sitenizi de potansiyel müşterilerin vakit geçirebileceği bir alan haline getirebilirsiniz. Üretilen içerikler için takvim gibi planlama yaparak doğru zamanlama ile paylaşımlar gerçekleştirebilirsiniz. İnsanların en çok hangi saatte hangi konular üzerine aktifliği var diye kısa bir araştırma ile doğru zamanlamayı oluşturabilirsiniz. Bu zamanlama marka bilinirliğinizi artırabilir.

 Kullanıcılar firma isminizi ve logonuzu ne kadar çok görüp duyarsa,  müşteri memnuniyetinizle beraber daha çok müşteri kitleniz artacaktır. Paylaşımlarınızda kullanıcılarınıza hitap ederek onların değerli olduklarını sık sık hatırlatın. İnsanlar onure edildikleri yerlerde sürekli olurlar. Müşteri potansiyeliniz olan bu kanal kullanıcılarına, sizi takip ettikleri için teşekkür edebilirsiniz. Nasıl ki E-Ticaret sitenizde eklemiş olduğunuz ürün resimleriniz düzenli olmalıysa, sosyal medyalarda paylaşım yapacağınız görsellerde düzenli olmalı. Sitenizde olan görseli sosyal medya hesaplarınızda aynı şekilde paylaşmamaya özen gösterin. Facebook, İnstagram, Pinterest gibi uygulamalarda ürünleriniz ile ilgili hediye veya kampanyalarınız için içerikler oluşturarak E-Ticaret sitenizde müşteri potansiyelinizi arttırabilirsiniz. Bu kampanyalar ile E-Ticaret sitenize potansiyel müşterilerinizi çekip satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Sosyal medya üzerinde ne kadar etkili görsel çalışması yaparsanız size dönüşler o kadar etkili olur. Bedava kargo, 2. ürün için indirim gibi önemli kampanya ve bilgi içerikli paylaşımlarla dikkat çekip müşteri kitlenizi büyütebilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi satış yapmanız için büyük aracılık yapmaktadır. Bu geniş yelpazeli platformu düzenli ve doğru kullanarak sayısız kullanıcıyı müşteriniz olarak kazanabilirsiniz.   

 

Paylaş: