10 Mayıs 2021

E-Ticaret Sistemlerinde Blog Yazmanın Önemi

E-Ticaret Sistemlerinde Blog Yazmanın Önemi

E-Ticaret siteleri arasında öne çıkmak ve müşterileri aktif bir şekilde sitede tutabilmek; satışların artması açısından çok önemli bir hale geldi. Gün geçtikçe çoğalan, küçük ve büyük işletmelerin sanal mağazalarını da açtığı sanal platformda varlık gösterebilmek için yapılabilecek en önemli şeylerden birisi blog yazmak. E-ticaret sitelerinde blog sayfasının olması çok önemlidir. Gerek kullanıcıyı sitede tutabilmek gerekse arama motorlarında daha öne çıkmak için blog yazıları yazılmalıdır. Organik olarak ziyaretçi çekmek için yine blog yazıları etkilidir. E-Ticarette blog yazmanın önemini sıralarsak;

Blog yazıları Seo(Arama Motoru Optimizasyonu)için önemli

SEO çalışmaları genel olarak anahtar kelimeler üzerine kuruludur. E-Ticaret firmaları belirli anahtar kelimelerde üst sıralarda olmak için SEO çalışmalarına önem verir. Ancak doğal yoldan da SEO yapılabilir. Ürünlerle ilgili ne kadar çok içerik üretilirse aramalarda sizi üste taşıyacak anahtar kelimeler de o kadar çok kullanılır. Bu da ister istemez sitenize gelen trafiğin artması yani satışların artması demektir. Ayrıca bu yazılara tıklandıkça Google’da sıralamanız yükselecektir.

Her yeni yazılan blog yeni bir sayfa oluşturulması anlamına gelir ve her sayfa arama motorlarında indeksleme yapar. Yani web sitenize yönelik daha fazla link oluşur ve aslında doğal yollardan yine SEO çalışması yapmış olursunuz. Blog yazılarınızdaki orjinal içerikler, arama motorlarında daha iyi sıralama elde etmenizi sağlar. Güncel ve düzenli bir şekilde blog yazmak sitenizi etkin kılar ve arama motorlarında sizi üst sıralara taşır. E-Ticaret trafiğinin artması ve satış oranınızın yükselmesi için internette ürün arayan müşterileri potansiyel haline getirmek ve e-ticaret sitesine yönlendirmek, yazacağınız blog yazıları ile mümkündür.

Kullanıcılar satış sayfasına sıkışıp kalmaz

Blog yazıları yazarak müşterilerinize ürünlerin yanı sıra yeni bir alan açmış olursunuz. Bu blog yazılarında müşteri bilgi sahibi olurken aynı zamanda marka ve ürün tanıtımını da yapabilirsiniz. Bu şekilde bloğu okuyan müşterileriniz sizin için potansiyel müşteri olacaktır. Sattığınız ürünün püf noktalarını, önemli detaylarını hatta o ürün ile ilgili gelişmeleri yazacağınız blog yazıları gelen trafiğe göre müşteriniz hakkında bilgi sahibi olmanıza ve ürün yönelimlerinizi bu alanda yapmanıza, dolayısıyla da doğru ürünü öne çıkararak daha çok satış yapmanıza sebep olacaktır. Blog yazılarıyla müşterilerinizle aranızda bir bağ oluşur ve sadık müşteriler kazanırsınız bu da satışlarınızın artmasında önemli bir etken haline gelir.

E-Ticaret Sitelerinde Blog Sayfaları Nasıl Olmalı?

  • Öncelikle blog yazıları kesinlikle ürün ve içeriklerle ilgili olmalıdır. Google optimizasyonunda doğru tanımlanmak ve üst sıralara çıkabilmek için yazılar site içeriğini yansıtmalıdır.
  • Blog yazıları güncel olmalıdır. Düzenli olarak yazılmalıdır.
  • Özgün olmak bir diğer önemli noktalardan. Blog yazılarında anahtar kelimelerle birlikte özgün içerik üretilmelidir.
  • Blog yazılarında içerik yazısıyla beraber mutlaka görseller de bulundurulmalıdır. Doğru görseller müşterinin de ilgisini çekerek siteye gelen trafiğin artmasında yardımcı olur.
  • Blog yazıları sade ve anlaşılır olmalıdır. Aynı zamanda püf noktalar ve önemli detaylarla müşterinin ilgisini çekmelidir. Bu şekilde müşterilerin blog yazısını paylaşmalarını sağlayıp daha çok insanın e-ticaret sitenizi ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz. Ancak yazılar çok kısa olmamalıdır.
  • Blog adresi de SEO için önemli bir etkendir. Eğer blog uzantınız “blog.siteadı.com” şeklinde ise arama motorları farklı bir site olarak algılar ve içerik ziyaret edilse de sitenize çok katkısı olmaz. Bu yüzden siteadı.com/blog şeklinde adreslenmiş olması SEO için önemlidir.

Sonuç olarak E-Ticaret sistemini sadece ürün amaçlı düşünüp blog yazmamak ciddi bir dezavantaj oluşturur. Blog yazıları siteye ziyaretçi çekmede ve satışların artmasında önemli bir rol oynar.

Paylaş: