8 Aralık 2020

Kış Aylarında E-Ticareti Nasıl Planlamalıyız?

Kış Aylarında E-Ticareti Nasıl Planlamalıyız?

Kış Aylarında E-Ticareti Nasıl Planlamalıyız?

 

Değişimler, hayatımızın her alanında vardır. Günlerin, ayların geçmesi ile yeni mevsimler gelir ve iklimler değişir.  Mevsimlerle birlikte çok sayıda hava olayı da beraberinde gelir. Gerek bu hava olayları sebebi ile gerek kış mevsiminin diğer getirilerinden ve zor şartlarından ötürü, insanlar online alışverişe diğer aylara nispeten daha çok yönelir. Havaların güzel olduğu zamanlarda insanlar online alışveriş yerine fiziki mağazalarda alışveriş yapmayı tercih etmeleri nasıl ki daha olası bir durum ise aynı şekilde havaların elverişsiz olduğu kış aylarında da bu durum tam tersidir. E-ticaret yapanlar her değişim gibi bu mevsim değişikliklerini de alışveriş sektöründe bir avantaj olarak görmeli, bu değişimleri fırsata çevirmek için bazı planlamalar yapmalı ve hazır olmalıdır.

Peki E-Ticarette Kış Aylarında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bütçe Planlaması

Kış aylarının sene sonuna gelmesi dolayısıyla bütçe planlamasında bir sıkıntı çıkabilir. Bu aya pazarlama sektöründeki diğer rakipleriniz gibi hazırlıklı bir şekilde girmek ve hatta fark yaratabilmek için öncelikle bir bütçe planlaması yapmanız sizler için faydalı olacaktır. Kış aylarında potansiyel müşterilerinizi E-Ticaret sitenize yönlendirmek için iyi bir reklam planlaması yapmalı ve sosyal medya içeriklerinizi de buna göre planlamalısınız.

Ulaşım

Kış aylarında olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşım her insan için sorun haline gelmektedir. Bu sorunlar sebebi ile online alışverişte ürünlerin teslimat sürecinin uzaması gibi bazı aksaklıklar yaşanabilir. Bu yaşanan aksaklıklar tüketicinin gözünde markanızın değerinin düşmesine ve bir daha markanızı seçmemesine sebep olabilir. Bu nedenler doğrultusunda kış ayları için özel lojistik alt yapısını sağlamlaştırmak ve bunun için ön hazırlık yapmak gerekmektedir. Kargo firmalarıyla irtibatta kalmak ve kargo süreçlerini en hızlı şekilde tamamlamak çok önemli.

Kışa Uygun Konseptler

Sosyal medyaların reklam açısından önemi ne kadar büyük ise sosyal medyaları bu değişimlere uygun bir şekilde kullanmak ta bir o kadar önemlidir. Bu reklamlar sayesinde tüketici kitlenizi arttırmanın tek yolu ise o kitlenin ilgisini çekmektir. E-Ticaret sitenizde, Kış aylarında mevsimden ötürü tüketicinin ihtiyaçlarına uygun ürünler satışa sunmalı, bu ürünleri mevsime uygun konseptlerle tanıtmalı ve kampanyalar düzenlemelisiniz.

Kış Aylarında Ürün Seçimi

Bilindiği üzere özel günlerde insanlar normalden daha fazla alışveriş yaparlar. Kış aylarında ise insanların birbirlerine hediye aldığı özel günler oldukça fazladır. Örneğin; Yılbaşı, Efsane Cuma, Sevgililer günü, Öğretmenler Günü gibi alışverişin zirveye ulaştığı bu özel günlerde ürün yelpazenizin geniş olması, tercih edilmenize büyük katkı sağlayacaktır.

Ayrıca E-Ticaret sitenizde bu özel günlere özel konsept ürünler, hediye paketleri oluşturabilir, potansiyel müşterilerinizin hediye almasını kolaylaştırırken satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Stok Güncellemeleri Yapın

Kış sezonu için en çok talep edilen ürünlerin belirlenip bu ürünlerin stok kontrollerinin düzenli yapılması, daha sonra o ürünün çok fazla talep edilmesi durumunda bir sorun çıkmasını engelleyecektir. E-Ticaret sitenizde stokunuzda olmayan ürünler hakkında mutlaka müşteriyi bilgilendirip, kötü bir prestijden kaçınmak gerekiyor. Bu yüzden E-Ticaret siteniz için stok kontrolünü çok dikkatli yapmalı, talep yoğunluğu olan ürünleri güncel olarak stoklarda yenilemelisiniz.

Müşteriler ile Etkileşimde Olmak

E-Ticarette mevcut müşterilerinizi korumak en önemli unsurlardan biridir. Mevcut müşterilerinize de yeni kampanyalarınızı haber vererek sitenizi ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca canlı destek sistemleri ile müşterilerinizle sürekli irtibatta kalmanız gerekmektedir. Müşteriler size her zaman ulaşabileceklerini bilirse ve markanıza güven oluşmuşsa sadık müşteriler kazanmış olursunuz. Bu şekilde hem mevcut hem potansiyel müşterilerinizi kaçırmamış olup, satışlarınızı arttırmış olabilirsiniz.

Alışveriş İşlemlerinizi Kolaylaştırın

E-Ticaret sitenizde satın alma işlemlerinin çok fazla karmaşık ve zor bir yapıya sahip olması, müşterinin o ürünü satın almaktan vazgeçmesine neden olabilir. Bu nedenle satın alma adımlarını en aza indirerek Alışveriş işlemlerini kolaylaştırabilir ve müşterinin sıkılmadan keyifli bir alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Müşteriler, E-Ticareti daha kolay bir alışveriş imkanı için kullanırken, E-Ticaret sitenizde uzun ve zor alışveriş adımlarının olması size müşteri kaybı yaşatabilir. Müşterilerin alışverişlerini tamamlamaları için kayıt olma süreçlerini kısaltıp, üye olmadan misafir alışverişi sistemini ve sosyal medya hesapları ile kayıt olma işlemlerini aktif edebilirsiniz.

Sonuç olarak pazarlama sektörünün en avantajlı zamanlarından biri olan bu kış aylarında sizler de işletmenizi sanala taşıyıp E-Ticaret ile ürünlerinizi birçok insana ulaştırabilir ve hizmet ağınızı genişletebilirsiniz. Doğru planlama ve stratejilerle satışlarınızı arttırabilir ve yeni müşterilere ulaşabilirsiniz. Nlksoft olarak E-Ticaret paketlerindeki kış indirimlerimiz sizleri bekliyor. nlksoft işinize iyi gelecek!

Paylaş: