10 Mayıs 2021

Corona Virüs Etkisinde E-ticarette Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Corona Virüs Etkisinde E-ticarette Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Corona virüs Dünya’da ve Türkiye’de son zamanlarda etkisini fazlasıyla gösteriyor. Bu durum günlük hayatımızı ve ticareti olumsuz yönde etkilemeye başladı. Birçok fiziksel mağaza kapandı ya da çalışma süreleri sınırlandırıldı. Ancak e-ticaret sitesi kullanıcıları satışlarını online olarak devam ettirebilirler. Son yıllarda ülkemizde hacmi hızla artan e-ticaret sektörü iş dünyasında dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir. Bu süreçte e-ticaret firmaları işlerine devam ederken bazı önlemler alıp, belirli kurallara dikkat etmeleri gerekmektedir. Normal ticarete göre e-ticaretin avantajlarından biri de insanların birbirleriyle temasının daha az olup, alım ve satış süreçlerinin daha hızlı ilerlemesidir. Bu sebeplerden dolayı alışveriş merkezlerine gitmeyen müşteriler e-ticarete yöneliyor. Kullanıcılar için evden çıkmadan, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde alışveriş yapmak onların işlerini kolaylaştıracaktır . E-Ticaret bu aşamada fiziksel mağazası kapanan satıcıların da yardımına koşmaktadır. Ancak virüsün daha fazla yayılmasını engellemek için e-ticaret firmaları belirli kurallara dikkat etmek zorundadır.

Kargo sayesinde ürünleriniz sadece faaliyet gösterdiğiniz bölgeye değil her bölgeye ulaşım sağlayabilir, ürünlerinizi Türkiye genelinde satışa sunabilirsiniz. İnsanlar kalabalık ortamlara girip alışveriş yapmak yerine internet üzerinden daha sağlıklı alışveriş yapmak isteyeceklerdir. Ayrıca E-ticaret sistemi zaman sorununu ortadan kaldırırken, elektronik ortamda saniyeler içinde ürünlere erişim ve satın alma işlemine olanak tanıdığından zamandan da tasarruf sağlar.

Sitenizde bulunan ürünler ile ilgili müşterilerinizle sürekli olarak iletişimde kalarak anlık bilgi alışverişi yapabilirsiniz. Hedef kitlenizin düşüncelerini almak isteklerine göre planlamalar yapmanızı sağlar. Müşteriler ile iletişiminiz sayesinde ihtiyaçlara göre, doğru planlamalarla daha sağlıklı alışverişler sunabilirsiniz. Bunun yanı sıra istatistikleri de takip edip ürün çalışmalarını buna göre şekillendirebilirsiniz. Bu şekilde online ticarette satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Stok takibi yapmak bir diğer önemli noktadır. Eğer ürünleriniz için hızlı tüketim söz konusu ise ürünlerinizi elinizde bulundurmanız, stoğunuzu yapmanız gerekmektedir. Bu durumda tüketicileriniz ellerinde biten ürünlerden sipariş verebilir. Gelen taleplere hızlı dönüş yapıp, stok sorunu yaşamadan satışlarınızı devam ettirebilirsiniz.

Gündemde olan virüs salgınından dolayı ürün gönderimi yapılırken hijyen konusuna dikkat etmeniz, hassas davranmanız gerekmektedir. Ödeme alınırken müşterilerinizi kredi kartı veya havaleye yönlendirebilirsiniz. İnsanların temasından kaçınılması için kapıda ödeme seçeneğini ertelemeniz gerekebilir. Yazımızın başında söylediğimiz gibi daha az temas size ve müşterinize fayda sağlayacaktır. Bu yüzden sisteminizde havale veya sanal pos yöntemiyle ödeme almalısınız.

Bu zamanlama diliminde sosyal medyayı aktif olarak kullanarak reklam vermek işlerinizi kolaylaştıran noktalardan birisi olabilir. Sosyal medya sizin tanıtımınız, daha çok insana ulaşmanız noktasında önemli bir rol taşımaktadır. Ürünlerinizin detay bilgisini, özelliklerini, yakın görsellerini sürekli olarak paylaşımını sağlayarak insanlara sosyal medya üzerinden bilgi aktarabilirsiniz.

Sonuç olarak bu zorlu süreçten geçerken belirli kurallara dikkat ederek satışlarımızı devam ettirebiliriz. E-Ticaret bize bu imkanı sağlıyor.

Paylaş: