10 Mayıs 2021

E-Ticarette Başarı İçin Gerekli Unsurlar

E-Ticarette Başarı İçin Gerekli Unsurlar

Ticaretin hayatımızdaki yerinin artmasıyla birlikte fiziksel mağazaların yanı sıra birçok sanal mağaza da açılmaya başlandı. Ancak artık sadece sanal mağazayı açmak değil ürün yönetimini de etkili yapmak, kullanıcıya ürünü tam ve doğru bir şekilde sunabilmek e-ticaret satışlarında büyük bir önem teşkil ediyor. Yüzlerce e-ticaret sitesi arasından sıyrılmak için kullanıcıların talepleri doğrultusunda e-ticaret sitesini mükemmel seviyeye yaklaştırmak gerekiyor. E-ticaret yazılımları size bu aşamada teknolojiye kolaylıkla ayak uydurmanızı sağlayarak istekleriniz doğrultusunda yüksek hizmet kalitesiyle mağazanızı internete taşımanıza yardımcı olmaktadır. Başarı sağlamak için belirli unsuralara dikkat etmek gerekiyor. 

Bir e-ticaret sitesinde en önemli unsur tabi ki üründür. E-Ticarette amaç satıştır ve satış yapmanın odak noktasında ise ürün bulunmaktadır. Bu sebeplerle e-ticaret sitelerinde ürün yönetimi son derece önemlidir. Tüketiciye ürünün tanıtımını yaparken, detay bilgisinin yanı sıra görsel açıdan yeterli ürün içeriği hazırlanıp ürünün akılda kalması sağlanabilir. Müşteriye ürünler arası karşılaştırma sistemi opsiyon olarak sunulabilir bu müşteriye ürünler arasında seçim yapma konusunda daha doğru ve etkili karar vermesini sağlar. Ürün karşılaştırma özelliğini etkili bir şekilde kullanmak için ürünün detaylı bilgisiyle, fiyat ve indirimli fiyat bilgisine dikkat etmeniz bu özellikleri uygulamanız, karşılaştırma özelliğinin etkisini de artıracaktır.

E-ticarette başarılı olmanın yollarından biri, tüketicilere indirim ve kampanyalar sunmaktır. Bu şekilde müşterilerin alışverişi tamamlamaları sağlanır. Müşteriler sepeti daha az terkeder ve satış potansiyeliniz artar. İstatistiklere bakarsak sepetini tamamlayıp ödeme adımına kadar gelen her 100 müşteriden 69’u, farklı sebeplerle alışverişini tamamlamadan siteden ayrılıyor. Bu durumu ücretsiz kargo fırsatı, ürün indirimleri, hatırlatma mailleri, SMS’ler ve online reklam gösterimlerinden yararlanarak önleyebilirsiniz. Bu yöntemlerin her biri, size yeni müşteri kazandırma açısından ve mevcut müşterilerinizin alışverişini tamamlaması açısından fayda sağlayacaktır. Yeni müşteriler edinmek için enerji harcamadan önce şunu asla unutmayın; ödeme adımına kadar getirdiğiniz, ancak başarılı satışa dönüştüremediğiniz çok ciddi bir kitle var ve onları oldukça basit yöntemlerle geri kazanabilirsiniz.

 

İndirim, kampanya ve ya reklam yapmak tek başına satışları arttırmak için yeterli olamayabiliyor. Müşterilerinize özel fırsatlar sunarak onları sisteminizden alışveriş yapmaya davet edebilirsiniz. Müşterileriniz direkt olarak e-posta bildirimlerine abone olmayabilir.Onlara özel indirim kuponu ile aboneliğe davet edebilirsiniz ya da sitede belirli aralıklarla çıkan pop-up ile onları aboneliğe davet edebilirsiniz. Bu maillerle müşterilerinizi düzenli olarak bilgilendirip marka algısı oluşturabilirsiniz. Bu da marka bilinirliğinizi arttıracaktır. Marka bilinirliğinizi arttırmak ise size daha çok satış sağlayacaktır.

Sosyal medya kullanımı, markasını büyütmek her işletme için çok büyük önem taşımaktadır. Sosyal medya üzerinden ürünün detay görselleri ile tanıtımı yapılıp kullanıcıyı yormadan kolay ve hızlı bir şekilde ürünü satın almasına teşvik edilebilir. Sosyal medyayı aktif kullanarak reklam kampanyaları ile yeni kitlelere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda var olan müşterilerinize fırsatlar sunabilirsiniz ve bu şekilde marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Sosyal platformlarda yapılan tanıtımın yanı sıra SEO çalışmaları da E-Ticaret firmalarına ciddi yarar sağlayan, dijital pazarlama çalışmalarında da arama motorlarında üst sıralarda görünmek için ve markayı ön plana çıkarmak için kullanılabilecek yöntemlerden biridir. Bu çalışmaları yaparken satışı yapılan ürün odağında doğru kelimeler belirlemek, doğru kitleye hitap etmek potansiyel müşterilerinizin sizi arama motorlarında kolaylıkla bulmasına yardımcı olur.

E-Ticaret sitelerinde güvenlik bir diğer önemli unsurdur.Eğer müşteri alışveriş yaparken verilerinin güvende olacağını bilirse bu siteden düzenli olarak alışveriş yapmaya devam eder. Müşterilerinize sunacağınız alternatif ödeme araçları seçmeli ve sisteminize entegre etmelisiniz. Ayrıca müşterilerinizin alışverişi süresince, kredi kartı bilgilerinin çalınmaması için yazılım firmanız aracılığıyla özel güvenlik sertifikası satın alıp sisteme entegre olmasını sağlayabilirsiniz.

 

 Sonuç olarak E- ticarette başarılı olmak için birçok seçenek ve yöntem var. Başarılı satışa dönüştürebileceğiniz çok ciddi bir kitle var ve o kitleye ulaşmak sizin elinizde. Burada yapılması gereken bu yöntemlerin doğru ve disiplinli bir şekilde hayata geçirilmesidir.

Paylaş: