10 Mayıs 2021

İyi Bir Ürün Açıklaması İçin Yapmanız Gerekenler

İyi Bir Ürün Açıklaması İçin Yapmanız Gerekenler

Online mağazanızı açtınız ve ürünleri eklemeniz gerekiyor. Ürün sayfası dizaynı e-ticaret sistemi için çok büyük bir önem arz ediyor. Potansiyel müşterilerinizin ürünlerinizi kolaylıkla bulabilmeleri için ürün bilgilerini doğru ve sistemli bir şekilde girmeniz gerekiyor. Ürün adı, ürün fotoğrafları, markası ve model bilgisi, fiyat gibi bilgiler ürün sayfasının olmazsa olmazıdır. Bunlarla birlikte iyi bir ürün açıklaması hem ürünlerinizin daha iyi anlaşılmasına hem de Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkmanıza yardımcı olur. İyi bir ürün açıklaması için yapmanız gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra ürün eklerken gerekli püf noktaları için linkteki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Müşterilerinizin İhtiyacı Olan Bilgileri Girin

Çoğu müşteriniz isimden, fotoğraflardan ya da markadan ürünün özellik ve açıklamalarını zaten biliyor olabilir. Ancak bazı ziyaretçiler e-ticaret sitenizi ilk defa ziyaret ediyor ediyor olabilir ya da ürün hakkında hiçbir şey bilmiyor olabilir, ürünü keşfediyor olabilir. Bu müşterileriniz için ürün açıklaması çok önemlidir.

 Ürün açıklaması kesinlikle hedef müşteri kitlesine hitap etmelidir. Sattığınız ürünü net olarak müşterinize aktarmanız gerekmektedir. Örneğin; kitap satıyorsanız müşteriye kitap içeriği ile ilgili bilgi, mini bir özet eklemek satışlarınızda artışa yardımcı olacaktır.

Ya da bir ürün bir soruna çözüm sağlıyorsa, ya da bir konuya rahatlık veya esneklik getiriyorsa bunlar mutlaka açıklamada müşteriye bildirilmelidir. Yani ürünü müşterinin gözünde satın almaya değer ne varsa ürün açıklaması olarak eklenmelidir.

Yüksek Arama Trafiğine Sahip Anahtar Kelimeler Kullanın

E-Ticaret sitesinde bir ürün açıklamasının en önemli işlevlerinden biri Arama motoru optimizasyonu (SEO) oluşturmaktır. E-Ticarete yeni veya aşina olmayan herkes için SEO puanları, bir sayfanın belirli terimler için arama motoru sonuçlarında nerede görüneceğini belirler.

E-Ticaret sisteminizde arama motorlarında üst sıralarda görünmek her kullanıcı için çok önemlidir. Özel SEO çözümleri dışında yapacağınız en iyi SEO çalışması E-Ticaret sitenize içerik girmektir. Bunları ürün açıklaması ve blog yazılarınızla yapabilirsiniz. E-Ticaret sitenize blog yazısı eklemek için önemli noktalar içeren yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Ürün açıklamanız hiçbir yerden kopyala-yapıştır olmamalı ve kendine özgü olmalıdır. Bu şekilde öne çıkma ihtimaliniz artar.

İçeriklerde Müşterinin Gözüne Hitap Edin

Ürün açıklamalarınız SEO için önemli ancak insanların bunu okuyacağını unutmayın ve insanlara ilgi çekici bilgiler ve görseller sunun. Düz yazı şeklinde bir açıklama eklemek yerine net fotoğraflarla ürün açıklamanıza renk katın. Gerekirse yazı fontlarını değiştirin, farklı stiller deneyin ve kullanıcınıza ilgi çeken bir ürün açıklaması sunun. Bununla birlikte ürün açıklamanızın ürünü açıkladığından emin olun.

Örneğin keyifliuyku.com içeriklerini hem görsel hem görüntü açısından yaratıcı bir şekilde girmektedir. Ürün açıklamasında hem müşterinin ilgisini çekip hem de detaylı ve doğru bilgileri müşterilerine sunabilmektedir.

Ürün açıklamaları, müşterileri önemli ayrıntılar hakkında bilgilendirecek kadar uzun olmalı, ancak bunaltıcı olmayacak kadar kısa olmalıdır. Birkaç kullanıcı bir yazıları okumak için açıklamaları kontrol eder ancak genel bir bilgi almak için blog yazılarını tercih eder.

Blog yazılarını genel müşteri kitlesine hitap etmek ya da ürünleriniz hakkında detaylı açıklama yapmak için kullanabilirsiniz. Bu yüzden ürün açıklamanızda blog yazı linklerinizi paylaşabilirsiniz. Bu şekilde müşterileriniz daha detaylı bilgi isterse blog yazısını okuyabilir ya da kısa açıklamayı sıkılmadan okuyup ürününüz hakkında bilgi sahibi olabilir. Ürün açıklamanızda ilgili blog yazılarına bağlantılar vererek açıklamalarınızı renklendirin; okuyucular takip edebilir hatta sürekli bir müşteri kazanabilirsiniz.

 Sonuç olarak ürünlerinize açıklama eklemeniz E-Ticaret siteniz için çok önemlidir. Doğru açıklama stratejileriyle marka değerinizi arttırabilirsiniz. Ürün açıklamalarınızda kesinlikle hedef kitleyi unutmayın. Açıklamalarınızda müşteriye güven verin ve verdiğiniz sözleri tutun. Markalaşmanın en önemli noktalarından biri budur. Hedef kitlenin ihtiyaçlarını doğru analiz edin ve buna yönelik ilerleyin. 

Paylaş: