6 Şubat 2021

E-Ticarette 14 Şubat Sevgililer Günü Fırsatı

E-Ticarette 14 Şubat Sevgililer Günü Fırsatı

 

14 Şubat Sevgililer günü, birbirini önemseyen, içinde sevgi barındıran herkes için çok özel bir gündür. Özellikle böyle bir günde hediye almak ve vermek her iki taraf için de büyük bir önem arz eder. Hediye seçmek elbette zordur ama özenli olmak, karşı tarafın kendini özel hissedeceği hediyeler sunmak, tatlı bir uğraş olacaktır. Bu dönemde, sevdiğimiz kişilerle aramıza epey bir mesafe girmiş olsa da, sevdiklerimizi mutlu etmek, bizi de çok mutlu edecektir. İnsanlar bu süreçte, mağazalara giderek hediye seçimi yapmak konusunda zorlanabilirler ancak E- Ticaret siteleri insanlara, her an her yerde kolaylıkla hediye seçme avantajı sağlayacaktır.

  E-Ticaret, mağaza sahiplerine Sevgililer Günü gibi özel günlerde daha fazla potansiyel müşteriye ulaşma fırsatı sunarken, kullanıcılara da hediye konusunda daha fazla alternatif sağlar. İnsanların sevgi ve heyecanla hediyeleştiği 14 Şubat gibi özel günlerde E-Ticaret yapanların dikkat etmesi gereken önemli noktalar da vardır. Bu noktalara değinmek gerekirse;

Özel İndirim ve Kampanya Düzenleyin

   Bu tarz günlerde E-Ticaret firmaları, yeni müşterileri çekmek ve farkındalık yaratmak için ürünlerinde birçok indirim ve kampanyalara gereğinden daha fazla ihtiyaç duyacaktır. Her zaman olduğundan daha uygun fiyatlı, güvenli ve kaliteli ürün arayışına girerek, potansiyel müşterilere daha uygun fiyat ve daha fazla alternatif sunulabilir. Sizler de daha fazla potansiyel müşteriyi E-Ticaret sitenizde alışverişe yöneltmek istiyorsanız, ürünleriniz için insanların dikkatini çekebilecek indirimlerle karşılarına çıkmalısınız. Bunun yanı sıra sosyal medya hesaplarınızda da bu indirimleri paylaşıp, E-Ticaret sitenizi veya sosyal medya hesaplarınızı ziyaret eden müşterilerinize kampanyalar hakkında bilgilendirme yapabilirsiniz. Bu özel günde müşteri memnuniyeti kazanmak ve avantaja dönüştürmek tamamen sizin özel kampanya ve indirimlerle potansiyel müşterileri siteniz çekebilmenize bağlıdır.

E-Ticaret Sitenizde Sevgililer Günü Konsepti Oluşturun

   Alışveriş döngüsünün ilk aşaması olarak, müşterinin gözüne nasıl hitap edilmesi gerektiği bilinmelidir.  Bu sebeple E-Ticaret sitenizi, müşterinize uygun temalar ile müşterinin dikkatini çeken bir site haline getirebilirsiniz. Müşterilerinizin satın almış olduğu ürünleri de konsepte uygun hediye paketleriyle birlikte hazırlayıp, sağlam kargo paketlerinde göndererek, müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz. Bu sayede kazanacağınız müşteriler, bir sonraki alışverişte tercih edilmesi gereken markanın siz olduğunu artık bilirler.

E-Ticaret sitenizde “Sevgililer Gününde En Çok Tercih Edilenler” gibi konu başlıkları açabilir ve ürün kategorilendirmesi yapabilirsiniz. Alternatif ürünler ekleyebilir, aynı anda birden fazla ürün satıp, daha çok kazanç sağlayabilirsiniz. Ya da yine Sevgililer Gününe Özel konseptli paketler oluşturup, potansiyel müşterilerinizin ilgisini bu paketlerle çekebilirsiniz.

Ayrıca E-Ticaret sitenizde kullandığınız afiş ve fotoğrafları da bu özel günler göre sürekli olarak güncellemeleri ve Sisteminizi sürekli olarak dinamik tutmalısınız.

 

Kargo ve Teslimat Süreçlerinizi Planlayın

   Özel bir günde hediye almak kadar, hediyenin teslimat tarihi de müşteriler için çok önemlidir. Birçok müşteri teslimat tarihlerinin istediği tarihler arasında olmamasından dolayı ürünü almaktan vazgeçmektedir. E-Ticaret sitenizde, bu özel günler için ürünlerinizin teslimat sürelerini açık bir şekilde göstermeli, herhangi bir teslimat gecikmesi yaşamamak için kargo süreçlerinizi sık sık gözden geçirmeli ve ürünlerinizin müşterinize vaktinde ulaşması için takipte kalmalısınız. Bu şekilde ürünleriniz daha hızlı ve güvenli gelecektir.

Ayrıca ürünleriniz için Sevgililer Gününe özel bir paketleme çalışması yaparak, müşteri memnuniyeti sağlayıp sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarınızdan Duyurularınızı Yapın

Sosyal medya hesapları, E-Ticarette önemli bir rol oynamaktadır. Potansiyel müşterilerinize sosyal medya hesaplarınızı üzerinden erişim sağlayabilir ve ürünlerinizin tanıtımını yapabilirsiniz.

E-Ticaret sitenizde düzenlediğiniz kampanya ve indirimleri sosyal medya aracılığıyla duyurabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızda kampanyalarınızı, indirimlerinizi, ürün ve ürünler için aldığınız olumlu geri dönüşleri aktif bir şekilde paylaşabilir, Sevgililer Gününe özel paylaşımlarla dikkat çekebilirsiniz. Sosyal medyayla markanızı büyütmeniz mümkün. Bunun yanında müşterilerinizi Sevgililer Günü fırsatı için e-postalar gönderebilir, onları alışverişe davet edebilirsiniz.

Sonuç olarak, Sevgililer Günü gibi özel günler satışlarınızı arttırmak, marka değerinizi büyütmek ve müşteri kitlenizi arttırmak için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirip, E-Ticarette başarıyı sağlayabilirsiniz. İşte tam da bu süreçte nlksoft, dinamik ve genç kadrosuyla devreye girmektedir!

 

 

 

 

 

Paylaş: