25 Nisan 2020

E-TİCARETTE ANNELER GÜNÜ FIRSATI

E-TİCARETTE ANNELER GÜNÜ FIRSATI

Anneler her zaman takdir görmeli ve düşünülmeli, buna şüphe yok ama Anneler günü onları ne kadar sevdiğinizi göstermek için iyi bir fırsattır. Sadece çiçek veya çikolata değil birçok sürpriz hazırlanıyor ve hediye alınıyor. Bu hediyeler giyimden mücevherata, elektronikten ev aksesuarlarına kadar değişiyor. Yani e-ticaret mağazanız ne satarsa satsın, anneler günü; mağazanız için ciddi bir fırsat haline gelebilir.

Anneler Günüyle beraber online mağazanızda satışlarınızı arttırabilir daha çok müşteri kazanabilirsiniz.

Peki Anneler Günü İçin E-Ticaret mağazanızda neler yapabilirsiniz?

E-Ticaret Sitenizde Anneler Günü Hediyelerini Bulmayı Kolaylaştırın

En etkili site içi pazarlama yöntemlerinden biri de, müşterilerinizin bir ürünü bulmasına ya da satın almasına yardımcı olmaktır. Müşterilerinizin satın alma sürecini ne kadar kısaltırsanız o kadar başarı sağlarsınız.

E-Ticaret sitenizde Anneler Günü hediyeleri için ayrı bir kategori ve ya alan açabilirsiniz. Hatta bu bölümde yaş, özellik gibi detaylı filtrelemelerle müşterilerinize daha fazla kolaylık sunabilirsiniz.

Ana sayfanızda mutlaka anneler günü hediyesi için bir afiş, slayt eklemelisiniz. Müşteri siteye girer girmez burada hediye bulabileceğini görmelidir.

Farklı Paketleme Seçenekleri Sunun

Hediyelere fark yaratan küçük eklemeler yapmak, özenli paketlemeler hatta kişiye özel paketleme seçeneğini indirimli olarak sunmak satışlarınızı arttırabilir.

Anneler günü paketleri hazırlayıp, birçok ürünü bu paketlerde bir araya getirip bir de müşterilerinize bu paketlerde indirim yaparsanız satışlarınız artacaktır.

Müşterilerinize Anneler Gününü Hatırlatan Mailler Gönderin

Anneler günü yaklaşırken müşterilerinizin son güne kalmasını engelleyin ve öncesinden bilgilendirme ve promosyon maillerini gönderin. Anneler gününe uygun içerikler, önceden hazırlanmış bir slaytla e-ticaret sitenize gelen müşterilere bu gününü yaklaştığını belli edin.

Eğer sitede aynı gün teslimat olacaksa bunu mutlaka müşterilerinize bildirin hatta aynı gün teslimat için bir fiyat çıkacaksa müşterileriniz bunu bilip buna göre alışverişlerini aynı gün de yapabilmeli.

Maillerinizde Anneler gününe kaç gün kaldığı gibi sayaçlar eklemeniz müşteriye tarihi hatırlatıp sitenize çekmenize yardımcı olabilir.

İçeriklerinizi Çoğaltın

Müşterilerinize fikirler vermek, o günle ilgili içerikler yazmak müşterileriniz tarafından güven sağlar ve onların e-ticaret sitenizden ürün alma süreçleriniz kolaylaştırır. Müşterilerinize e-mail atmak, blog yazıları eklemek ya da onlara toplu mesaj göndermek e-ticaret sisteminizi güçlendirebilir.

Örneğin hediye bütçeleri hakkında bir blog yazabilirsiniz. Ya da en çok tercih edilen hediyeler, fark yaratan hediyeler gibi yazılar yazarak müşterilerinize sunabilirsiniz. Bu yazılarda bulunan paylaş butonları ile blog yazılarınızın paylaşılmasını sağlayıp daha çok müşteri kazanabilirsiniz. Bu blog yazılarında aşırıya kaçmadan kendi ürünleriniz ile ilgili bilgi ya da yönlendirme yapıp müşteride akılda kalıcılık sağlayabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. Buradaki amaç, akılda kalıcılık sağlamak ve marka değerini yükseltmek olup her durumda da size kazanç sağlayacaktır.

Anneler Günü İçin Sosyal Medya Platformlarını Aktif Kullanın

E-Ticaret sisteminiz dışında sosyal medyayı aktif kullanmak markanızı ve kitlenizi büyütmek için harika bir fırsattır. Anneler Günü ile ilgili paylaşımların ve kampanyaların hazırlanıp duyurulması çok önemlidir. Yüklediğiniz fotoğrafların kalitesi çok önemlidir ve müşteriyi e-ticaret sitenize çekmek için kullanabilirsiniz. Bu yüzden etkili fotoğraflar, detaylı içerikler ve doğru sosyal medya kullanımıyla bu özel günleri fırsata çevirip E-Ticaret sisteminizde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Anneler Gününe Özel Bir Kampanya Düzenleyin

Düzenlediğiniz kampanya ve indirimler her zaman E-ticaret mağazanıza değer katacak, daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır. Siz de Anneler Günü için belirli ürünlerinize kampanya düzenleyip müşterilerinize duyurabilirsiniz. Ya da belirli bir fiyat üzeri özel bir ürün veya indirim düzenlemesi yapabilirsiniz. Bu indirimlerin tanıtımını sosyal medyada e-ticaret sitenizde ve e-maillerinizde yapabilirsiniz. Bu sayede hem marka değerinizi arttırır hem de daha çok satış yapabilirsiniz.

 Alternatif Ürünler Ekleyebilirsiniz.

Ürünleriniz bir anneye hediye etmek için uygun olmayabilir. Bu durumda farklı firmalarla anlaşıp, e-ticaret sitenize eklediğiniz farklı ürünlerle skalanızı arttırabilirsiniz. Bu sayede bu özel günleri de değerlendirmiş olup, online mağazanızı sürekli dinamik tutabilirsiniz. Bunun dışında var olan ürünlerinize tamamlayıcı ürünler eklemek için yine alternatif firmalarla görüşme sağlayabilirsiniz. Bu sayede aynı anda birden fazla ürün satıp, daha çok kazanç sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, Anneler Günü hem markanızı büyütmek, hem de satışlarınızı arttırmak için büyük bir fırsattır. Normal bir müşteri kitlenizin dışında yeni müşteri kitlesine ulaşmanın önemli bir yoludur. Bu yeni müşterilerde güven sağladığınız zaman sürekli müşteri kazanmış olursunuz.

Paylaş: