10 Mayıs 2021

E-İMZA NEDİR, AVANTAJLARI NELERDİR?

E-İMZA NEDİR, AVANTAJLARI NELERDİR?

E-İMZA NEDİR?

E-İmza, kişinin imzasının elektronik halidir. Temel anlamda E-İmza ile elektronik olarak oluşturulan dokümanların imzalanması işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-İmza bununla beraber elektronik işlemlerde yapılan işlemin hangi şahsa ait olduğunu ve yapılan işlemin inkâr durumunun olmadığını ispatlayan sayısal verilerdir.

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda elektronik imza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veri olarak tanımlanır. Elektronik imza; bir bilginin üçüncü şahısların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan (bilgiyi ileten tarafın oluşturduğu orijinal haliyle) ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini elektronik veya benzeri araçlarla garanti eden harf, karakter veya sembollerden oluşur.

E-İMZA KULLANIM ALANLARI

E-imza Kullanım Alanlarında;

 E-Devlet Uygulamaları, E-ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi), UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi), Kurumlar Arası İletişim Sağlanması (Emniyet Müdürlükleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlükleri),Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP), MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi), Sağlık Alanında (Sağlık Personelleri, Hastaneler, Eczaneler vb.), Başvuru İşlemleri (YGS, KPSS, LES, Pasaport vb.), Sosyal Güvenlik Uygulamaları, Vergi Ödeme İşlemleri, İnternet Bankacılığı, Sigortacılık İşlemleri, Kâğıtsız Ofisler, E-Sözleşmeler, E-Sipariş İşlemleri olarak yer almaktadır.

E-İmza Avantajları

E-İmza, hukuki olarak kendi imzanızla eşdeğer geçerlilikte olduğundan, çevrimiçi ortamda resmi işlemlerinizin daha hızlı, güvenli, zaman ve maliyetten tasarruflu bir şekilde yapılmasını sağlar.

E-İmza kâğıt, kargo gibi masraflardan tasarruf etmenizi sağlar.

İnternet bağlantınızın olduğu her yerde bilgisayarınızla imzalama işlemlerini yapabilirsiniz.

Nlksoft Güvencesi İle E-İmza Almak İçin;

Bireysel Başvuru İçin;

T.C. Kimlik No ‘sunun yazılı olduğu kimlik veya Sürücü Belgesi Fotokopisi, Nitelikli Elektronik Sertifika ‘’NES’’ Başvuru Formu ve ‘’NES’’ Son Kullanıcı Taahhütnamesi gerekmektedir.

Kurumsal Başvuru İçin;

T.C. Kimlik No ‘sunun yazılı olduğu kimlik veya Sürücü Belgesi Fotokopisi, her bir kullanıcı için Nitelikli Elektronik Sertifika ‘’NES’’ Başvuru Formu ve ‘’NES’’ Son Kullanıcı Taahhütnamesi gerekmektedir. Bu belgelerin yanı sıra;

  • Ticaret odası faaliyet belgesi (ASLI) (6 ay içinde alınmış) ,
  • İmza sirküleri (ASLI) ,

Sayı olarak çok sayıda kullanıcı için imza talebi söz konusu olduğunda bu belgelere ek olarak ‘’Kurumsal Başvuru Sözleşmesi’’ imzalanır.

Nlksoft E-imza almak için ödemenizi tarafımıza nakit, banka havalesi, kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Paylaş: