9 Mayıs 2020

E-Ticaret Sitenizde Blog Kullanmak İçin 6 Neden

E-Ticaret Sitenizde Blog Kullanmak İçin 6 Neden

Bir e-ticaret sisteminde başarıya ulaşmak istiyorsanız, ürünlerinize ve e-ticaret sitenize trafik çekmeniz gerekir. Müşteri trafiğini ise ancak doğru içeriklerle besleyebilirsiniz. Müşterileriniz e-ticaret sisteminde sıkılmadan vakit geçirip, ürünler hakkında bilgi alabilmelidir.

Blog yazmak, e-ticaret sisteminizi gerek içerik gerek SEO açısından destekleyen en önemli etkenlerden biridir. Blog Yazmanız için 6 nedeni aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  1. Arama Motoru Optimizasyonu

E-Ticaret sitenize daha fazla trafik çekmek için en etkili ve ücretsiz yöntemlerden biri de blog yazmaktır. Blog yazıları E-Ticaret sitenizdeki içerik miktarını arttıracağından arama motorlarında daha çok kelime indekslenecektir. Ne kadar çok içerik olursa, e-ticaret siteniz o kadar çok indekslenir ve bu sizi arama motorlarında üst sıralara taşır. Müşterilerinizin size arama motorlarında organik olarak bulma ihtimalini arttırırsınız. Sonuçları mükemmelleştirmek için blog yazınızda doğru anahtar kelimeler kullanmaya özen gösterin ve özgün olun.

Blog yazılarınızı sosyal medya platformlarında paylaştığınız sürece, e-ticaret sisteminiz daha çok insan çekecek ve insanlar sisteminize giriş-çıkış yaptığı sürece trafiğiniz artacaktır. Bu şekilde ön plana çıkıp, fark yaratabilirsiniz.

  1. Markalaşmayı Sağlamak

Birçok e-ticaret sitesi, blog yazılarını markalaşmayı sağlamak adına kullanmaktadır. Blog yazıları, hedef kitleye hitap edip, onların aradığı ipuçlarını ya da ürünlerle ilgili detaylı ve eğitici bilgileri eklemek için kullanılıyor. Satış yaptığınız ürünlere dair blog yazıları ekleyebilirsiniz ya da marka bilinci oluşturmak adına amacıyla müşterilerinize değer katacak yazılar ekleyebilirsiniz. Bunlar markalaşmada sizin yol arkadaşınız olacaktır.

  1. Müşterileri Sitede Aktif Tutmak

E-Ticaret sisteminizi sadece ürün satış platformu haline gelmekten kurtarın, ilgi çekici içeriklerle müşterilerinizin e-ticaret sitenizde daha çok vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde müşterileriniz ürün sayfalarına sıkışıp kalmayacak ve sitenizdeki içerikleri okuyup paylaşabilecektir.

Ürünlerinizi veya sunduğu çözümleri hikayeleştirin ve başarı hikayelerinizi ekleyin. Aynı zamanda kendi başarı hikayenizi yine blog olarak ekleyebilir, insanlara marka oluşma sürecinizle ilgi bilgi verebilirsiniz.

Blog yazınızı destekleyici fotoğraf ve videolar kullanın. Örneğin; bir ürünün kullanım şeklini ya da yararlarını, püf noktalarını anlatan içerik, video veya fotoğrafları kullanabilirsiniz.

  1. Duyurularınızı Paylaşmak

E-Ticaret sitenizde, duyurularınızı e-posta aracılığıyla duyurabilirsiniz. Kampanya ve indirimleri yine e-posta olarak müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. Ancak blog yazıları da müşterilerinizin en son haber ve güncellemeleri takip edebilmeleri için yeni bir alan yaratır. Yeni eklediğiniz bir ürün hakkında bilgilendirme yazısı yazabilirsiniz, özel kampanya ve indirimlerinizle ilgili yazıları ekleyebilirsiniz.

  1. Müşteri Sadakatini Arttırmak

İsterseniz dünyanın en iyi ürününe sahip olun, onu satamadığınız sürece başarı gelmeyecektir. E-Ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterinizi siteye bağlı tutmadığınız sürece markanızı büyütmeniz çok zorlaşacaktır.

Blog yazıları tek başına müşteri sadakati oluşturmak için yeterli olmasa da bu süreçte önemli bir rol oynar. Oluşturacağınız ilgi çekici içeriklerle müşterilerinizin siteye duyduğu güveni arttırıp, müşteri sadakat oluşturabilirsiniz. Unutmayın, müşteriler marka değeri oluşmuş ve güven veren firmalarla çalışmayı tercih eder ve blog yazılarınızla bunu destekleyebilirsiniz.

  1. Sosyal Medya Pazarlama Çalışmalarınıza Destek Olur

E-Ticaret sitenizde oluşturulan her blog yazısı, sosyal medya gönderilerinize eklenebilir. Sosyal medya platformlarında blog yazılarınıza dair yapacağınız paylaşımlar ile müşterilerinizi web sitenize çekebilirsiniz, hatta müşterilerin sitenizde blog yazısına beğeni ve yorum yapabilmesi kendi kitlenizi oluşturmak için harika bir fırsat yaratabilir. E-Ticaret sitenizde mutlaka sosyal medya ikonlarına yer verin, aynı zamanda blog yazılarınızda sosyal medya platformlarında paylaşım yapılabilmesi için sosyal medya butonları eklemeyi unutmayın.

Sonuç olarak e-ticaret sitenizde yazacağınız blog yazıları 1 saat içinde olmasa bile düzenli, güncel ve özgün olduğu sürece marka değeriniz artacaktır. Site trafiğiniz de buna doğru orantılı olarak büyüyecektir. Artık organik yollarla SEO yapmanın en kolay yollarından biri blog yazısı yazmaktır. Siz de E-Ticaret sitenize gereken önemi verin ve düzenli olarak blog yazıları ekleyin.

Paylaş: